Ecowinwin

 
Ecowinwin™ innostaa kestävään kehitykseen. Se motivoi pakkausten kierrättämiseen markkinoinnin keinoin ja levittää kestävän elämäntavan vinkkejä.  Ecowinwin -markkinoinnin oleellisin osa on arvonta. 
Ecowinwin -arvontaan voi osallistua tuomalla muovipakkauksia arvontapisteeseen. Arvonta aktivoituu pakkauksen EAN -viivakoodilla. Arvonnan palkinnot korvaavat perinteisen pantin käytön. Pullonpalautus toimii Suomessa erittäin hyvin. Nostetaan muovin kierrätys samalle tasolle!
 

Kenelle?

Ecowinwin palvelee yrityksiä ja kuluttajia sekä kestävän kehityksen tiedontuottajia.
Yritys voi kertoa kuluttajille tuoteen tai palvelun vihreästä lisäarvosta. Toiminnan vastuullisuus on yritykselle yhä tärkeämpi arvo. Siitä kannattaa kertoa. Yritys voi Ecowinwin-arvonnalla ja kierrätyspisteellä tuoda konkreettisesti arvonsa kuluttajien tietoon. Yhdistämällä hyöty ja tieto luodaan uusi edullinen ja tehokas markkinointikanava.
Kestävän kehityksen organisaatio tai yhdistys voi tuoda vastuullisen elämäntavan edut ja mahdollisuudet kuluttajien tietoon.
Kuluttajat arvostavat yhä enemmän tuotteiden ja palveluiden vastuullisuutta. Ostaja miettii mm: Miten ja mistä tuote on valmistettu? Mikä on tuotteen hiilijalanjälki? Onko tuote kierrätettävä? Kuinka kestävä tuote on? Millainen on tuotteen logistiikka valmistuksesta asiakkaalle?
Kun kuluttajalla on riittävästi tietoa, hän voi tehdä oikean valinnan.
 

Arvontoja ja kierrätystä!

Ecowinwin mahdollistaa tämän markkinoinnin keinoilla. Arvonta on hyvä ja toimiva tapa markkinoida tuotteita ja palveluita. Tässä arvonnan yhteydessä jaetaan kuluttajille yritysten omaa mainontaa ja kestävän kehityksen tietoiskuja. Myös palkinnot ovat osa markkinointia.
Arvonnat ja palkinnot tuovat kierrättäjälle iloa ja pientä jännitystä.
Ecowinwin muodostuu verkkosovelluksesta, jolla motivoidaan ja jaetaan tietoa sekä pakkausten palautuspisteestä. Ne toimivat tehokkaasti kokonaisuutena, mutta niitä voidaan hyödyntää myös yksikseen.

Näin homma toimii:

Yritys tuottaa arvontaan sopivan mainoksen. Mainoksia näytetään kierrätyspisteessä ja verkossa lisäarvonnan yhteydessä.
Kuluttaja palauttaa muovipakkaukset kierrätyspisteeseen. Hän näyttää pakkauksen EAN-viivakoodin Ecowinwin-arvontalaitteen viivakoodinlukijalle. Tapahtuma aktivoi arvonnan. Voitosta ilmoitetaan heti tulostamalla voittotosite, jolla palkinto lunastetaan.
Verkkoarvontaan osallistutaan arvontakoodilla. Asiakas saa sen kierrätyspisteen arvontalaiteelta, sähköpostilla tai tekstiviestinä. Myös tuote-esittelijä voi jakaa arvontakoodin. Unohtamatta sosiaalista media, jossa arvonnalla voidaan houkutella lukijoita kierrätystarinoiden pariin.

Arvontaa osallistuva kuluttaja huomaa mainokset, palkinnot ja tietoiskut.
 

Tärkeimmät edut:

Vastuullisesti tuotetut tuotteet ja palvelut tuodaan tehokkaasti kuluttajien eli päättäjien tietoisuuteen.
Lajittelun ja kierrätyksen into ja laatu paranevat, kun kuluttajat saavat oikeaa tietoa.
Kuluttajat voivat luottaa huolettomaan huomiseen. een.
Näin saavutetaan ekologinen winwin-tilanne, jossa tulevaisuus voittaa aina.
 

Miten tämä on mahdollista?

Ecowinwin on kiertotalouskokeilu, jonka rahoittaa valtioneuvoston kanslian Kokeileva Suomi -hanke ja kokeilua vauhdittaa Motiva.